top of page

Adverteren op Facebook: alles wat je moet weten

Updated: Mar 25, 2023

Wat is Facebook Ads? Waar laad je ze op? En met welke kosten moet je rekening houden? Je leest hier alles over adverteren op Facebook!Alles over Facebook Ads

Jij wilt je bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen op Facebook. Slim, want adverteren op Facebook is zeer effectief en kan enorm veel waarde creëren voor een onderneming. Maar hoe werkt Facebook Ads eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden? En met welke kosten moet je rekening houden?


Wat zijn Facebook Ads?

Facebook Ads zijn betaalde berichten die je kunt gebruiken om je producten of diensten te promoten. Ze komen in de hele app voor. In Stories, in Messenger en natuurlijk gewoon op de tijdlijn van gebruikers. Je kunt ze herkennen aan het label ‘Gesponsord’ bij het bericht. Ook heb je met advertenties vaak meer mogelijkheden dan met normale posts. Zo kun je er bijvoorbeeld ook buttons in verwerken of je hele catalogus mee showcasen indien je producten verkoopt.


Waarom adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook is nog steeds ontzettend populair. En niet zonder reden. Want het bereik is enorm. Er zitten miljarden mensen dagelijks op Facebook en Instagram. Bovendien geeft het platform je ook ontzettend veel opties voor targeting: locatie, leeftijd, interesses, gedrag en ga zo maar door. Daarmee kun je je advertenties heel specifiek richten op je ideale doelgroep. Dat is precies wat Facebook Ads zo effectief maakt!


Hieronder vind je een oplijsting van het aantal targetingopties die beschikbaar zijn via adverteren op Facebook. Dit kan gaan van vrouwen die recent zwanger zijn geworden tot eigenaren van restaurants, de mogelijkheden zijn schrikwekkend uitgebreid!
6 soorten Facebook Ads

Er zijn verschillende soorten advertenties waar je uit kunt kiezen. Dit zijn de meest voorkomende:1. Image ads

Image ads zijn advertenties waarbij één afbeelding gebruikt wordt om een product, dienst of merk te promoten. Ze zijn relatief simpel te maken en ontzettend veelzijdig. Je kunt ze bijvoorbeeld inzetten voor het vergroten van je bekendheid, maar ook voor meer sales. Image ads zijn er dan ook in verschillende formaten en worden op verschillende plekken getoond.2. Video ads

Video ads zijn eigenlijk hetzelfde als Image ads … maar dan met een video in plaats van een afbeelding. Ze zijn vooral geschikt als demo van een product of tutorial en kunnen heel veel engagement opleveren. Aan de andere kant zijn Video ads vaak ook wat duurder om te maken. In sommige gevallen zijn Carousel ads dan een goedkoper alternatief.3. Carousel ads

Carousel ads bevatten tot wel 10 afbeeldingen of video’s waar gebruikers doorheen kunnen swipen. Allemaal met een eigen headline, beschrijving, link en zelfs landingspagina. Deze soort advertenties zijn perfect voor als je meerdere producten hebt die je wilt laten zien.


Tip: Instant Experience ads verhogen hierbij de engagement en met de full screen Collection ads kunnen gebruikers producten direct vanaf de advertentie bestellen!4. Lead Ads

Lead ads zijn bedoeld voor het verzamelen van informatie van (potentiële) klanten. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om mensen zich in te laten schrijven op je nieuwsbrief, een aanvraag voor een gratis schatting of voor een aanzoek van een demo of proefversie van je product of dienst.


5. Stories ads

Stories ads zijn Image ads, Video ads of Carousel ads die worden weergegeven in stories in plaats van op je tijdlijn. Ze zijn full screen en worden dus altijd goed bekeken. Bovendien kun je bij Stories ads ook emoji’s, stickers, filters en video effecten gebruiken om extra op te vallen. Je kunt je dus helemaal laten gaan!


6. Messenger ads

Messenger ads staan tussen je chats in Facebook Messenger. Daardoor voelen ze wat persoonlijker aan dan bijvoorbeeld Image ads of Video ads. Je kunt ze dan ook gebruiken om mensen kennis te laten maken met je bedrijf en de conversatie aan te gaan. Vooral handig als je lokale producten en/of diensten levert!Mogelijkheden en resultaat


Voor deze zaken kan je Facebook Ads inzetten:

 • Merkbekendheid: Vergroot de bekendheid van je bedrijf bij nieuwe doelgroepen.

 • Bereik: Vergroot je bereik door je advertentie aan zoveel mogelijk mensen te laten zien.

 • Bezoekers: Trek meer verkeer naar je website, een specifieke landingspagina of app.

 • Winkelbezoek: Hiermee trek je meer bezoekers naar je fysieke winkel.

 • Engagement: Vergroot het aantal volgers van je bedrijfspagina, het aantal bezoekers van een evenement of stimuleer mensen om gebruik te maken van een speciale actie.

 • App-installaties: Voor het bevorderen van app-installaties. What’s in a name, right?

 • Videoweergaven: Geef je video’s vaker weer aan mensen uit je doelgroep.

 • Leadgeneratie: Voor als je wel wat nieuwe prospects in je salesfunnel kunt gebruiken…

 • Berichten: Stimuleer mensen om contact op te nemen met je bedrijf of organisatie.

 • Conversies: Verhoog het aantal conversies op je website of in je app.

 • Online Sales: Door je Facebook Ads te koppelen aan je productcatalogus kun je mensen advertenties tonen met precies de producten die ze het liefste zien.


Alhoewel er Facebook met een hoop doeleinden en types smijt, zijn er toch maar een handvol die daadwerkelijk belangrijk zijn voor je onderneming. Wij gebruiken meestal deze volgende: Bereik, Leadgeneratie, Conversies en Online Sales.Wat kost adverteren op Facebook?

De kosten voor adverteren op Facebook lopen nogal uiteen. Ze zijn namelijk afhankelijk van een heleboel factoren. Zo betaal je meer of minder op basis van locatie en tijd. Maar ook op welke plek (Facebook, Instagram, partner network, etc.) je je advertenties toont, is van invloed op de kosten. Verder speelt de concurrentie in je branche een grote rol.


Daarbij maakt het uit wat het doel van je campagne is. Voor campagnes gericht op bereik betaal je namelijk per weergave en voor campagnes gericht op sales en conversies betaal je per link click of andere actie. Gelukkig kun je zien hoe je advertenties presteren en krijg je de kosten per conversie/lead te zien. Zo kun je zelf bepalen of je je budget moet op- of afschalen!!5 Voordelen van Facebook Ads


1. Flexibel

Facebook Ads zijn heel flexibel. Zowel qua targeting en inhoud als qua budget. Je kunt ze dus altijd perfect afstemmen op je doelgroep en de behoeften van je business. Daarmee leveren ze onderaan de streep bijna altijd wat op!


2. Snel resultaat

Het duurt misschien even voordat je je Facebook Business Manager tool hebt ingesteld, maar als je advertenties eenmaal lopen dan stromen die bezoekers en sales vaak meteen binnen.


3. Meetbaarheid

Je wilt natuurlijk wel weten hoe je Facebook Ads presteren. Daarmee kun je namelijk bepalen je of je nog iets aan moet passen. Gelukkig weet je met de Facebook Pixel in combinatie met Google Analytics precies of die bezoekers op je website ook daadwerkelijk converteren.


4. Remarketing

Eén van de grootste voordelen van Facebook Ads: remarketing. De Facebook Ads Manager maakt het heel eenvoudig om websitebezoekers of volgers opnieuw te bereiken. Een enorm krachtig middel om ze alsnog te overtuigen van je product of dienst!


5. Meer volgers

Adverteren op Facebook geeft bijna automatisch ook een boost aan het aantal volgers van je pagina. Ook als je adverteert voor meer sales. Je bedrijf is namelijk simpelweg zichtbaarder. Daarmee profiteren ook je normale berichten en posts van meer bereik. Mooi meegenomen!
Facebook Ads uitbesteden aan een specialist?

Met al die opties kan adverteren op Facebook best een beetje lastig zijn. Zeker als je er net mee begint. Daarom kun je gewoon die Facebook Ads uitbesteden aan één van onze experten. Zo weet je zeker dat je campagnes meteen ingericht worden voor een maximaal resultaat. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Comments


IMG_2509.JPG

Hey, ik ben Frederik

Wil je ook meer weten over dit onderwerp? Vraag een gratis web audit aan voor uw onderneming en krijg nieuwe inzichten voor uw online marketing strategie!

bottom of page