top of page

10 Praktische tips om bovenaan in Google te verschijnen

Updated: Mar 25, 2023

Wil jij ook graag helemaal bovenaan verschijnen in de Google Search resultaten? We voorzien je van tien praktische toepassingen voor het optimaliseren van je SEO strategie!Wat is SEO?

Hoewel Google Search Ads een betaalde manier is om je website te laten zien in de zoekresultaten van Google, is het ook belangrijk om te werken aan je SEO (Search Engine Optimization), je wilt uiteraard gratis als eerste verschijnen in de zoekresultaten.


Stel je eens voor wat dit wel niet voor je onderneming kan betekenen: een potentiële klant zoekt jouw product of dienst op, en jij verschijnt helemaal bovenaan, zonder te betalen voor search advertenties.


Hoe de ranking van Google specifiek werkt is niet volledig transparant, toch geeft Google jaarlijks een aantal richtlijnen mee die enorm bijdragen voor het ranken in de zoekresultaten.


Dit betekent dat je je website zo goed mogelijk wilt optimaliseren zodat deze beter gevonden kan worden door zoekmachines, voornamelijk voor Google (aangezien zij meer dan 92% van de markt in hun bezit hebben).
Je SEO optimaliseren


Hier zijn een paar manieren waarop je je website kunt optimaliseren voor SEO:


1. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt.


Zoekwoorden zijn belangrijk voor SEO omdat ze aangeven wat je website bevat en waar mensen naar kunnen zoeken. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door mensen die naar deze zoekwoorden zoeken. Hiervoor voer je best een uitgebreide keyword research die belangrijk is voor het opstellen van je strategie, deze kan je zowel voor je organische als je paid strategie gaan gebruiken.


2. Zorg ervoor dat je website snel laadt.


Mensen willen graag snel resultaten zien als ze naar iets zoeken. Als je website langzaam laadt, zullen mensen waarschijnlijk afhaken en naar een andere website gaan. Dit kan leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten van Google. Je krijgt een kwaliteitsscore toegewezen waarbij de laadtijd van je website een grote rol speelt, zorg er dus voor dat deze zo snel mogelijk is (ook enorm belangrijk voor je conversie ratio!). Je laadtijd testen kan je gemakkelijk via Google Search Console.

3. Zorg ervoor dat je website goed is opgebouwd en gemakkelijk te gebruiken.


Als mensen moeite hebben om te navigeren op je website of als de informatie moeilijk te begrijpen is, zullen ze waarschijnlijk snel afhaken. Zorg ervoor dat je website duidelijk en gemakkelijk te gebruiken is, zodat mensen langer op je website blijven en meer informatie bekijken. Je website moet zowel op mobiel als op desktop een gebruiksvriendelijke interface hebben voor het behalen van de beste resultaten.


4. Maak gebruik van interne links.


Interne links zijn links vanuit één pagina op je website naar een andere pagina op dezelfde website. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen wat er op je website staat en hoe deze is opgebouwd. Het gebruik van interne links kan ook helpen om bezoekers langer op je website te houden, omdat ze gemakkelijker naar andere relevante pagina's op je website kunnen gaan.


5. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is.


Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om naar websites te gaan, dus het is belangrijk dat je website goed werkt op mobiele apparaten. Als je website niet goed werkt op mobiele apparaten, zal dit leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten van Google.

6. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe, relevante content toevoegt aan je website.


Zoekmachines houden ervan als websites regelmatig nieuwe content toevoegen, omdat dit aangeeft dat de website actief is en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in haar niche. Door regelmatig nieuwe, relevante content toe te voegen aan je website, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website als een belangrijke bron beschouwen en deze hoger in de zoekresultaten plaatsen.


7. Zorg ervoor dat je website technisch correct is.


Er zijn veel technische aspecten van SEO waar je rekening mee moet houden, zoals het toevoegen van meta tags, het maken van een sitemap en het toevoegen van schema markup. Als je website technisch correct is, zal dit helpen om zoekmachines te begrijpen wat je website bevat en hoe deze is opgebouwd.


8. Zorg voor backlinks naar je website.


Backlinks zijn links van andere websites die verwijzen naar de jouwe. Dit zijn enorm belangrijke factoren voor SEO, omdat zoekmachines backlinks beschouwen als een soort van "stemmen" voor jouw website. Hoe meer backlinks je naar je website hebt, hoe hoger de kans dat je website een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.


9. Maak gebruik van social media.


Social media is een geweldige manier om je website meer zichtbaarheid te geven. Door je website te delen op social media, kun je een groter publiek bereiken en meer verkeer naar je website krijgen. Dit kan leiden tot meer backlinks en als gevolg een hoger zoekresultaat.


10. Maak gebruik van Google My Business.


Google My Business is een gratis tool die je kunt gebruiken om je bedrijf te vermelden op Google Maps en in de zoekresultaten van Google. Door gebruik te maken van deze tool, kun je ervoor zorgen dat mensen je bedrijf gemakkelijker kunnen vinden als ze in de buurt zoeken.Disclaimer rond SEO

Houd er wel rekening mee dat SEO een continu proces is en dat het resultaat niet meteen te zien zal zijn, het is belangrijk om consistent te blijven in je inspanningen en deze tips op regelmatige basis toe te passen. En altijd de laatste ontwikkelingen en richtlijnen van Google in de gaten houden, omdat deze regelmatig veranderen.


Verwacht dus zeker niet dat je morgen bovenaan in de resultaten komt te staan door het implementeren van deze 10 optimalisaties, hiervoor moet je consequent bijdragen gaan leveren ten voordele van je SEO strategie.

SEO aanvullen met Google Ads?

Het is ook belangrijk om te weten dat SEO en Google Search Ads elkaar kunnen aanvullen.


Door je website te optimaliseren voor SEO, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines, terwijl je met Google Search Ads gerichter je doelgroep kunt bereiken en kunt laten converteren. Het is dus aan te raden om beide methoden te gebruiken voor een maximale resultaat.


Wil je eens sparren over hoe SEO of Google Ads jouw onderneming vooruit kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven je graag praktisch advies rond online marketing!Comments


IMG_2509.JPG

Hey, ik ben Frederik

Wil je ook meer weten over dit onderwerp? Vraag een gratis web audit aan voor uw onderneming en krijg nieuwe inzichten voor uw online marketing strategie!

bottom of page