top of page

Online beter gevonden worden met Google My Business

Heb je een bedrijf en ben je op zoek naar manieren om online beter gevonden te worden? Dan is het misschien een goed idee om eens te kijken naar je Google My Business-account.


Misschien heb je wel eens van dit platform gehoord, maar weet je niet zo goed wat het precies is of waarom het zo belangrijk is voor je bedrijf. Geen zorgen, want in deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over Google My Business en waarom het zo belangrijk is voor je online aanwezigheid.


Wat is Google My Business?

Google My Business is een gratis platform dat bedrijven de kans geeft om hun online aanwezigheid te verbeteren. Het is een soort online visitekaartje voor je bedrijf, waar mensen informatie kunnen vinden over wat je aanbiedt, waar je gevestigd bent en hoe ze contact met je kunnen opnemen.


Het mooie van Google My Business is dat het niet alleen beschikbaar is via de Google-zoekmachine, maar ook via Google Maps. Dit betekent dat als iemand in de buurt van je bedrijf zoekt op Google Maps, ze jouw bedrijf zullen zien verschijnen met alle relevante informatie erbij.


Waarom is een Google My Business-account zo belangrijk?

Oké, we weten nu wat Google My Business is, maar waarom is het nu zo belangrijk voor je bedrijf? Hier zijn een paar redenen waarom het de moeite waard is om een Google My Business-account aan te maken en deze goed te onderhouden:


Het helpt mensen jouw bedrijf te vinden

Als je een Google My Business-account hebt, zal je bedrijf beter gevonden worden in de Google-zoekmachine en op Google Maps. Dit betekent dat als iemand naar iets zoekt wat jij aanbiedt, jouw bedrijf eerder naar voren komt.


Het geeft mensen vertrouwen in jouw bedrijf

Als mensen jouw bedrijf zien op Google My Business, geeft dat hen het gevoel dat je een echt, professioneel bedrijf bent. Ze kunnen ook reviews en ratings vinden van andere klanten, wat hen kan helpen om een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten van jouw bedrijf.


Het kan je helpen om beter te ranken in de zoekresultaten

Als mensen positieve reviews over je bedrijf achterlaten op Google My Business, kan dit bijdragen aan een betere ranking in de zoekresultaten. Hoe beter je gewaardeerd wordt door je klanten, hoe hoger je zult ranken. Dit kan leiden tot meer bezoekers op je website en mogelijk zelfs meer klanten.


Het geeft je de kans om te communiceren met je klanten

Met Google My Business kun je gemakkelijk communiceren met je klanten door middel van berichten en reviews. Als iemand een vraag heeft of een opmerking wil achterlaten, kun je hier snel op reageren. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en kan ook helpen om eventuele problemen snel op te lossen.Hoe maak je een Google My Business-account aan?


Gelukkig is het heel eenvoudig om een Google My Business-account aan te maken. Hier is hoe je het doet:


1. Ga naar de Google My Business-website en log in met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een aanmaken voordat je verdergaat.


2. Voer de naam van je bedrijf in en klik op "Volgende".


3. Voer je adresgegevens in en kies hoe je bedrijf gevonden kan worden op Google Maps. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het laten zien van een kaartmarkering op een specifieke locatie of het laten zien van een servicegebied.


4. Voeg categorieën toe die het beste bij je bedrijf passen. Dit helpt mensen om te zien wat je aanbiedt wanneer ze naar relevante zoekwoorden zoeken.


5. Voeg foto's toe van je bedrijf en producten/diensten. Dit geeft mensen een beter beeld van wat je aanbiedt en kan ook helpen om je bedrijf beter te laten opvallen. Probeer het persoonlijk te houden zodat je je bedrijf een gezicht geeft in plaats van onpersoonlijke stock foto's.


6. Voeg je contactgegevens toe, zoals je telefoonnummer en website.


7. Controleer of alle informatie klopt en klik op "Verzenden".


Je Google My Business-account is nu aangemaakt! Het kan enkele dagen duren voor je account goedgekeurd is, dus wees even geduldig. Je zal per brief een code ontvangen die je locatie bevestigt (deze brief zat bij ons binnen de week in de bus). Zodra je account is goedgekeurd, kun je aan de slag gaan met het updaten van je informatie en het verkrijgen van killer reviews!


Hoe zorg je ervoor dat je Google My Business-account goed wordt gebruikt?


Nu je een Google My Business-account hebt aangemaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het op de juiste manier gebruikt. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:


  1. Zorg ervoor dat je alle informatie op je account up-to-date houdt. Als je bijvoorbeeld je openingstijden verandert of een nieuw product toevoegt, vergeet dan niet om dit op je account te updaten.

  2. Voeg regelmatig nieuwe foto's toe. Dit geeft mensen een beter idee van wat ze van je bedrijf kunnen verwachten en kan ook helpen om je bedrijf beter op te laten vallen.

  3. Beantwoord alle reviews en berichten van klanten. Als iemand een vraag heeft of een opmerking wil achterlaten, is het belangrijk om hier snel op te reageren. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in je klanten en hun feedback.

  4. Gebruik de "Insights"-functie om te zien hoe je bedrijf presteert. Deze functie geeft je inzicht in hoe vaak je bedrijf wordt bekeken en hoe vaak mensen naar je website gaan via je Google My Business-account.

  5. Experimenteer met Google My Business Posts. Dit is een nieuwe functie waarmee je korte updates kunt plaatsen over je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe producten of aanbiedingen delen of een kijkje geven achter de schermen van je bedrijf.


Conclusie

Een Google My Business-account een must voor elk bedrijf dat (lokaal) gevonden wil worden online. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken, en het kan een grote impact hebben op hoe mensen jouw bedrijf vinden en wat ze van je verwachten. Door een goed onderhouden account te hebben, kun je jouw online aanwezigheid versterken en meer klanten naar je bedrijf trekken. Dus als je nog geen Google My Business-account hebt, is het tijd om er een aan te maken!


Benieuwd naar andere manieren om meer potentiële klanten richting je website te trekken? Vraag een gratis website audit aan en verkrijg tal van nieuwe inzichten over jouw specifieke onderneming!Comentarios


IMG_2509.JPG

Hey, ik ben Frederik

Wil je ook meer weten over dit onderwerp? Vraag een gratis web audit aan voor uw onderneming en krijg nieuwe inzichten voor uw online marketing strategie!

bottom of page