top of page

Openstaande vacatures invullen d.m.v. performance marketing

In de wereld van vandaag zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om zich te onderscheiden van de harde concurrentie en de juiste mensen aan te trekken om hun teams te versterken.Performance marketing is een benadering die bedrijven kan helpen bij het vinden van geschikte werknemers door het gebruik van gerichte en meetbare campagnes. In deze blogpost zullen we bespreken hoe performance marketing kan bijdragen aan het vinden van geschikte werknemers voor een onderneming en welke stappen bedrijven kunnen nemen om deze benadering effectief toe te passen.


Wat is performance marketing?


Performance marketing is een vorm van online marketing waarbij adverteerders alleen betalen voor specifieke acties die gebruikers uitvoeren als gevolg van deze advertenties.


Dit kan bijvoorbeeld het aantal klikken op een advertentie zijn, het aantal aanmeldingen voor een nieuwsbrief of het aantal ingevulde sollicitatieformulieren. Door deze meetbare resultaten kunnen adverteerders de prestaties van hun campagnes nauwkeurig bijhouden en optimaliseren om de beste resultaten te behalen.Hoe kan performance marketing bijdragen aan het vinden van geschikte werknemers?


Performance marketing kan bedrijven helpen bij het vinden van geschikte werknemers door gerichte campagnes te voeren die zich richten op specifieke doelgroepen.


In tegenstelling tot het plaatsen van generieke vacatures en hopen dat de juiste mensen erop reageren, kan performance marketing bedrijven helpen om hun vacatures te richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geschikt zijn voor de functie (door middel van uitgebreide targetingopties).


Enkele voorbeelden van recruitment campagnes:


1. Gebruik van social media-advertenties


Social media is een krachtig hulpmiddel voor het vinden van geschikte werknemers. Bedrijven kunnen sociale media-advertenties gebruiken om hun vacatures te promoten bij mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de functie. Dit kan door targetingcriteria in te stellen zoals locatie, opleidingsniveau, sector, interessevelden, …


2. Maak gebruik van Google Ads


Google AdWords is een andere krachtige tool voor het vinden van geschikte werknemers. Bedrijven kunnen zoekwoorden targeten die gerelateerd zijn aan de functie waarvoor ze werven en hiervoor betaalde zoekadvertenties plaatsen. Dit kan mensen helpen die op zoek zijn naar een baan om de vacature van het bedrijf te vinden en erop te solliciteren.


3. Gebruik retargeting-advertenties


Retargeting-advertenties zijn een andere krachtige tool voor het vinden van geschikte werknemers. Bedrijven kunnen retargeting-advertenties weergeven aan mensen die al interesse hebben getoond in de functie, maar nog niet hebben gesolliciteerd. Deze advertenties kunnen hen aanmoedigen om terug te keren naar de vacaturepagina en hun sollicitatie af te ronden.


4. Maak gebruik van videoadvertenties


Videoadvertenties zijn een effectieve manier om potentiële werknemers aan te trekken. Bedrijven kunnen videoadvertenties gebruiken om een kijkje te geven in de bedrijfscultuur en de functie die ze aanbieden. Dit kan potentiële kandidaten helpen een beter beeld te krijgen van de functie en de organisatie, wat hen kan helpen beslissen of ze willen solliciteren, of niet.


5. Gebruik affiliate marketing (van toepassing op grote bedrijven)


Affiliate marketing is een andere manier waarop bedrijven geschikte werknemers kunnen vinden. Dit kan worden gedaan door samen te werken met recruiters of headhunters die een commissie verdienen voor elke succesvolle plaatsing. Dit kan bedrijven helpen om een groter bereik te hebben en de juiste kandidaten te vinden die mogelijk niet bekend zijn met het bedrijf.
Hoe kunnen bedrijven performance marketing effectief toepassen?


Om performance marketing effectief toe te passen voor het vinden van geschikte werknemers, moeten bedrijven enkele belangrijke stappen volgen:


Bepaal de doelgroep

Bedrijven moeten de doelgroep voor hun campagnes bepalen en deze zo specifiek mogelijk maken. Dit kan worden gedaan door demografische gegevens, interesses, zoekwoorden en andere relevante criteria te gebruiken.


Maak aantrekkelijke advertenties

De advertenties moeten aantrekkelijk en relevant zijn voor de doelgroep. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun advertenties opvallen en dat ze mooi aansluiten met de waarden en structuur van de organisatie.


Meet je resultaten

Bedrijven moeten de resultaten van hun campagnes nauwkeurig bijhouden en meten. Dit kan worden gedaan door middel van tools zoals Google Analytics en Google Data Studio. Door de prestaties van de campagnes te meten, kunnen bedrijven de effectiviteit ervan beoordelen en eventuele problemen identificeren aangepakt moeten worden.


Optimaliseer je campagnes

Bedrijven moeten hun campagnes voortdurend optimaliseren om de beste resultaten te behalen. Dit kan onder andere door het aanpassen van de targetingcriteria, het wijzigen van de advertenties en het testen van verschillende benaderingen.


Conversion Rate Optimization

Je advertenties kunnen de beste click-through-rate krijgen en de laagste kost per klik, maar zolang je landingspagina niet geoptimaliseerd is voor conversies, dan kan het zijn dat de kosten kunnen oplopen. Zorg er daarom voor dat je pagina een gezond conversiepercentage levert, door hem te optimaliseren voor het doel van de campagnes.Conclusie

Performance marketing kan een krachtige tool zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar geschikte werknemers. Door gerichte en meetbare campagnes te voeren, kunnen bedrijven hun vacatures richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geschikt zijn voor de functie.


Door social media-advertenties, Google Ads, videoadvertenties en retargeting structuren te gebruiken, kunnen bedrijven een groter bereik hebben en geschikte kandidaten vinden. Door de prestaties van hun campagnes nauwkeurig bij te houden en te optimaliseren, kunnen bedrijven de beste resultaten behalen en hun wervingsinspanningen nog efficiënter maken.


Wens je meer info over dit onderwerp? Of een gratis audit van je huidige campagnes? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!Comments


IMG_2509.JPG

Hey, ik ben Frederik

Wil je ook meer weten over dit onderwerp? Vraag een gratis web audit aan voor uw onderneming en krijg nieuwe inzichten voor uw online marketing strategie!

bottom of page